ПАРИЗ, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Француске Емануел Макрон дочекао је испред Јелисејске палате српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron dočekao je ispred Jelisejske palate srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

oček ispred Jelisejske palate, uoči bilateralnog sastanka sa francuskim predsjednikom – objavila je Cvijanovićeva na Instagramu uz fotografiju sa Makronom.

Cvijanovićeva se danas u Parizu sastala sa grupom poslanika u Narodnoj skupštini Francuske koje je predvodila predsjednik poslaničke grupe Nacionalnog okupljanja Marin le Pen.

Osim Le Penove, sastanku su prisustvovali poslanici, članovi Odbora za spoljne poslove u Narodnoj skupštini Francuske Marin Hamelet i Jael Menaš, kao i potpredsjednik Grupe prijateljstva Francuska-BiH Lora Lavalet.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Parizu i sa francuskim senatorima Valeri Boaje, Olivijeom Kadikom i Kristijanom Kambonom.

Cvijanovićeva će tokom radne posjete Francuskoj prisustvovati Forumu mira u Parizu i imati niz bilateralnih sastanaka.

Cvijanovićeva je radnu posjetu Francuskoj započela sinoć susretom i razgovorom sa Njegovim preosveštenstvom vladikom zapadnoevropskim Justinom i predstavnicima srpske dijaspore.

Planom posjete predviđeno je da Cvijanović, povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, položi vijenac na Spomenik kralju Petru Prvom i Aleksandru Prvom Karađorđeviću u Parizu.

Autor: SRNA/Srpskainfo