Pripadnici Policijske uprave Prijedor danas su za učenike Ugostiteljsko-ekonomske škole u ovom gradu održali predavanje o temi prevencije vršnjačkog nasilja s ciljem podizanje svijesti o značaju blagovremenog otkrivanja ovakvih vidova nasilja.

Cilj je upoznavanje učenika osnovnih i srednjih škola o pojmu vršnjačkog nasilja, načinu ispoljavanja nasilja među djecom i mladima i posljedicama na žrtve, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Kampanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Budi sigma! Zaustavi/prijavi vršnjačko nasilje!” inicirao je Republički pedagoški zavod i policajci su stalni članovi školskih multisektorskih timova formiranih u okviru ovog programa, te je cilj i unapređenje komunikacije i saradnje sa direktorima škola i prosvjetnim radnicima, roditeljima i učenicima, kako bi se poboljšalo povjerenje, blagovremeno uočili konkretni problemi, identifikovali konfliktni pojedinci i spriječila eskalacija vršnjačkog nasilja.

Pripadnici Policijske uprave Prijedor realizuju ova predavanja u osnovnim i srednjim školama na području prijedorske regije da učenike upoznaju o procedurama šta da urade i kome da se obrate u slučaju da postanu žrtva vršnjačkog nasilja ili imaju saznanja da je neko drugi žrtva.

Izvor: SRNA/ATV