Košarkaši Spartaka iz Prijedora zabilježili su drugu pobjedu u infarkt završnici protiv ekipe Orlovika u okviru Košarkaške lige BiH.

Prijedorčani su nakon velike drame i borbe košem Srđana Lončara upisali drugu recku i mnogo mirnije čekaju nastavak prvenstva.

Strateg Spartaka, Danilo Palalić je za naš portal naveo da je agresivnost u odbrani bila ključ pobjede nad Emirom Preldžićem i njegovom družinom.

– Orlovik je odlična ekipa predvođena nekadašnjim turskim reprezentativcem, koji i dan danas iako nije na evroligaškom nivou, pokazuje klasu iz kola u kolo. Utakmica je obilovala borbom i sa jedne i sa druge strane, međutim mi smo odigrali loše prvo poluvrijeme i bili u zaostatku za njima, pogotovo nad Emirom Preldžićem koji je poentirao i razigravao ekipu. U drugom poluvremenu kada smo podigli nivo agresivnosti u odbrani, naša igra se drastično popravila. Bili smo mirne i hladne glave, odigrali odlično i zabilježili “zlata” vrijednu pobjedu. Ovaj trijumf će puno značiti ekipi na polju samopouzdanja u nastavku prvenstva – počinje razgovor nekadašnji košarkaš banjalučkog Borca.

FOTO: KS BIH/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: KS BIH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Trener Prijedorčana nije imao dilemu koje su ambicije njegovog tima.

Košarkaši Prijedor Spartaka
FOTO: KK PRIJEDOR SPARTAK/FACEBOOK

– Mi smo najskromnija i najjeftinija u ekipi u ligi, pa se ambicije same nameću, a to je opstanak. Idemo iz utakmice u utakmicu, vidimo da možemo da igramo sa svima, jer sve mečeve koje smo odigrali ili smo izgubili ili pobijedili na jednu loptu, osim sa Širokim, koji je po meni najbolja ekipa prvenstva što i dokazuju njihovi rezultati – ističe Palalić.

Košarkaši Prijedor Spartaka šampioni Srpske
FOTO: KK PRIJEDOR SPARTAK/FACEBOOK

Nekada sjajni košarkaš koji je osim Borca nastupao za Igokeu, Leotar, karijeru gradio i u poljskom Anvilu, polako “gazi” 12. godinu na klupi Sparataka, pa je otkrio šta ga je toliko dugo zadržalo.

– Preuzeli smo klub kada je bio na niskim granama i nakon teškog perioda digli do nekog nivoa. Drago mi je kada vidim da se ljudi u Prijedoru sve više interesuju za košarku i pune dvoranu. Tu sam do koliko me u klubu budu željeli, trenerski posao je takav da su koferi uvijek spakovani – analizira stanje u klubu trener ekipe iz Prijedora.

Spartak u narednom kolu gostuje ekipi Bosne, jednom od favorita lige.

– Nama je prvenstveno velika čast igrati sa Bosnom jer sam taj brend i ime mnogo znače u ovom našem košarkaškom podneblju. Oni su apsolutni favoriti, ali mi se nikog ne plašimo i idemo da se borimo i pružimo najveći mogući otpor – zaključio je Palalić za Srpskainfo.

Podsjetimo, Spartak je trenutno na omjeru od dvije pobjede i četiri poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Izvor: Srpskainfo