epa05273896 A view of the 'Louis Vuitton' (L), 'Bottega Veneta' (2-L), 'Valentino' (R-above) and 'Etro' (R-above) stores logo signs in Vienna, Austria, on 23 April 2016. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Iako je sezonama unazad modna kuća Balensijaga bila ta koja je kreirala neobične komade i iste prodavala po paprenim cijenama, sada je Botega Veneta dizajnirao vunene čizme koje podsjećaju na vunene čarape, nama poznatije kao priglavke.

Suknja koja izgleda kao da ste obukli patosnice automobila, gumene papuče sa štiklom, torba koja izgleda kao kesa iz supermarketa… sve su ovo neobične stvari na kojima stoji ime Balensijaga , a taman kad ste pomislili šta još može da se kreira u ovom smijeru, Botega je vunene čarape pretvorila u čizme.

Ovaj dizajnerski komad košta od 3.000 do 4000 evra i prodaje se u bež i crvenoj boji.

A sve je počelo tako što su ove vunene čizme objavljene na Instagramu.

Ispod objave možemo pronaći komentare u kojima piše kako je ove čizme nemoguće nositi zimi, ali i da su par koji ne izgleda najudobnije.

Nego, da li se i vama čini kao da ste ove čarape/čizme vidjeli već negdje? Pa, nije ni čudo, ovakve vunene čarape plele su naše bake, a one sa raznim dezenima možete naći i na pijacama koštaju dvadesetak KM. Naše bake plele su i priglavke koje su imale kožni đon. Botega je dakle davno prevaziđen, piše N1.

I da, ove vunene čizme su najnoviji komad Botega kolekcije, ali ako pitate ljude u BiH, reći će vam kako ovaj brend mnogo, mnogo kasni za modom u BiH.

Izvor: Srpskainfo