САРАЈЕВО, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик испред Суда БиХ. ФОТО СРНА – Борислав Здриња

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da fizički još nije ugrožen, ali da će naći način da se zaštiti, te ocijenio da je ujedinjenje Srbije i Republike Srpske legitiman politički cilj, zbog kojeg ga kada to spomene nazivjau „ultranacionalistom“.

A što se to ne sviđa Berlinu, Londonu, Briselu ili Vašingtonu, ne znači da ja nisam u pravu rekao je Dodik.

Na pitanje kako uspijeva da opstane, uprkos satanizaciji kojoj je izložen, Dodik je za “Kosovo onlajn” rekao da je satanizacija uvijek propaganda koja nije istina, a da opstaje zahvaljujući konzistentoj politici koju vodi.

-Pokušavam da sve objasnim ljudima i onima koji neće da slušaju. Oni neće dijalog, jer žele da odlučuju o nama, a ne da razgovaraju sa nama. Opstajem jer imam značajnu podršku naroda, pobjeđujem na izborima. Ja sam izdanak naroda i vodim politiku koja mu očigledno odgovara, dok opozicione partije, koje se finansiraju iz Njemačke ili Britanije, isključivo rade na destabiliaciji. Fizički još nisam ugrožen, ali ću naći način da se zaštitim – rekao je Dodik.

Dodik je upozorio da su u BiH prisutne znatne ćelije mudžahedina, te podsjeća da je služba prije nekoliko godina izašla sa podatkom da je tih “svetih ratnika islama” u zemlji čak 3.500 koji čekaju naređenje za nešto.

-Veliko je pitanje gdje su oni danas – rekao je Dodik i dodao da je više od 500 njih učestvovalo u ratu na strani terorističke “Islamske države”, od kojih je nešto više od 150 vraćano u BiH.

Izvor: Srpskainfo