U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Na Bjelašnici je u 7 časova izmjereno -5, a u Neumu 8 stepeni.

Danas će prijepodne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblaka tokom dana. Prijepodne povremeno slab snijeg u istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 12 stepeni.

A zbog novih snježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile centralne i zapadne krajeve usporeno se saobraća dionicama preko planinskih prevoja, gdje se snijeg zadržao na kolovozu.

Izdvajaju se putevi Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mliništa, Resanovci-Drvar i Vrhpolje-Sanski Most, kao i prevoje: Ivan (Sarajevo-Konjic), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Travnik-Donji Vakuf) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), te šire područje Romanije. Na tim dionicama može se očekivati i poledica.

Na magistralnom putu Livno-Šuica mogući su česti izlasci divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila, saopšteno je iz BiHAMK.

Autor: SRNA/Srpskainfo