ПРИЈЕДОР, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Приједорској Полицијској управи данас је пријављено да је у просторијама Основног суда у Приједору постављена експлозивна направа.

Otkazano je za danas planirano pretpretrseno ročište u krivičnom postupku protiv ljekara prijedorske bolnice Predraga Stojnića optuženog za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, rečeno je Srni u Osnovnom sudu u Prijedoru.
“Ročište se neće održati zbog imenovanja postupajućeg sudije na drugu pravosudnu funkciju, a njegovi predmeti će biti presignirani drugim sudijama, te će uslijediti ponovo zakazivanje ovog predmeta”, navodi se u odgovoru suda.

Stojnić se 13. marta izjasnio pred Osnovnim sudom u Prijedoru da nije kriv za krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor optužilo ga je da je 25. avgusta 2019. godine, kao dežurni ljekar u bolnici “Dr Mladen Stojanović” Prijedor učinio propuste u dijagnostici i terapijskom postupku u medicinskom tretmanu oštećene čiji su inicijali J.D. koja je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi.

Prema optužnici, Stojnić nije obavio dijagnostičke pretrage, odnosno CT snimanja glave i mozga, te RTG i CT snimanje grudnog koša, čime bi se vidjeli prelomi kostiju, glave, nagnječenja mozga i krvarenje unutar lobanje šupljine, te masivni prelomi rebara i ključne kosti kao i nagnječenje pluća.

Pacijentkinja je upućena na Odjeljenje psihijatrije gdje joj se zbog povreda, neadekvatne dijagnostike i liječenja stanje pogoršalo, a 26. avgusta 2019. godine je umrla.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor na ročištu za izjašnjenje o krivici pred sudijom Predragom Tepićem predstavljao je tužilac Irman Dedić, a optuženog Stojnića branila advokat Vesna Rujević.

Današnju statusnu konferenciju trebalo je da vodi sudija Miroslav Popović, ali je u međuvremenu imenovan za sudiju Suda BiH.

Izvor: SRNA/kozarski