Prijetnje koje su juče došle iz OHR-a, i to od nelegalnog stranca, neće zastrašiti nikoga u Republici Srpskoj i samo nam pokazuju da je sve što smo uradili ispravno, poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– To su juče pokazali i svi koji su došli pred neustavni sud i dali mi podršku. Imate jednog ilegalca koji je pokrenuo ovu farsu i na dan tog lažnog montiranog procesa kaže da se ne bi uplitao, a upliće se, i to samo tako, sve s prijetnjama – istakao je Dodik u objavi na društvenim mrežama.

Dodik kaže da je Kristijan Šmit ili lud ili je navikao da ima posla s onima koji bi sve prodali za fotelju, ukoliko očekuje od njega da će pristati da razgovara s nekim ko je nelegalan i na taj način izrazi nepoštovanje institucijama Republike Srpske i zapečati sudbinu Srpske, samo da bi se oslobodio procesa.

On je istakao da je danas predsjednik Srpske samo zato što tako kaže srpski narod.

Ističe da je oolitika koju vodi srpska, ali i politika koja poštuje Ustav i zakone, i to je politika koju srpski narod koji ga je izabrao podržava.

– Zato nikada nisam i neću razmišljati o ličnom komoditetu, nauštrb onog što narod od mene očekuje – poručio je Dodik.

On je naglasio da niko u Srpskoj neće ići protiv Ustava i zakona.

– PIK može da dogovara šta hoće, Šmit će na Sudu morati da objasni mnoge stvari. Prijetnjama mojom političkom izolacijom ne može sakriti da nema potvrdu imenovanja i da ga pred sudom javnosti ne može zaštititi ni Amerika – rekao je Dodik

On je istakao da će javnost u Srpskoj, kroz lažni proces protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, vidjeti sve činjenice.

– Pokrenuli su suđenje Srpskoj, ali na kraju presudiće BiH. Srpska želi BiH u EU, zato i želimo da nelegalni stranac ode. Potrebna nam je vladavina prava, a ne bezakonja – naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da su stranci ugrozili budućnost BiH “vrijeđajući nam inteligenciju i pred našim očima rušeći pravo i pravdu, namećući silom čovjeka koji nema nikakvu potvrdu, a ovdje bi da komanduje i kažnjava legalno izabrane predstavnike”.

Autor: RTRS