Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je Srpska vidljiva i biće vidljiva u svakom procesu i svuda gdje se odlučuje, pa tako i kada je riječ o Fronteksu, jer to garantuje Ustav BiH i to niko neće moći da promijeni.

Ako neko u Federaciji BiH misli da će moći i dalje da podvaljuje, kao što je ranije radila SDA, u zabludi su, ma koliko ih stranci isturali da to rade – naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je ranije Srni da bošnjački ministri nisu glasali o sporazumu za pregovore sa Fronteksom, tako da od pregovora sa ovom agencijom do daljeg nema ništa.

Nešić je objasnio da su srpski i hrvatski ministri već ranije glasali za sporazum, dok bošnjački ministri, koji su tražili odgađanje glasanja kako bi obavili dodatne konsultacije, nisu iskoristili mogućnost da se izjasne o sporazumu, te je sjednica Savjeta ministara zaključena bez njihovog izjašnjenja.

On je naveo da bošnjački ministri traže da se izmijeni član sporazuma tako da entiteti, umjesto saglasnosti, daju mišljenje.

Autor: SRNA/Srpskainfo