Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio je u našoj emisiji Pečat da bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dovodi u pitanje opstanak i postojanje BiH.

– Sude nekome ko nije uradio ništa, zaista ta slika iz sudnice je jako stresna. Stresna za mene, kao pripadnika srpskog naroda, ali stresna i za sve pripadnike. Šalje se jedna slika, a to je šta čeka srpski narod, ukoliko ne bude imao Republiku Srpsku. To je jedna velika poruka za nas sve ovdje u Srpskoj, da ova vrijednost, Republika Srpska, je nešto što ne smijemo izgubiti – rekao je Nešić.

Dodaje, da bi volio da pred onakav sud, nikada ne dođe nijedan Srbin.

– Suđenje predsjedniku Srpske, je suđenje BiH. Bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika Srpske, dovešće u pitanje opstanak i postojanje BiH, pogotovo u ovom obliku. Plašim se da je ovo suđenje i Srpskoj, ako osude predsjednika iste, sljedeći korak im je da ukinu Republiku Srpsku. U Sudu BiH se ne brani Dodik, brani se Republika Srpska – navodi Nešić za RTRS.

Kaže, da za njega nije prihvatljiva nijedna presuda osim oslobađajuće presude za Dodika.

– Kao Srbin iz Republike Srpske, smatram da je najbolje da se ova lakrdija od Suda BiH, prekine, da vrate stabilnost u BiH i da se nastavi dalje – zaključio je Nešić.

Nešić je izjavio da mu je zadovoljstvo što je dao podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ali da mu se ne sviđa činjenica što se to odvija u Sudu BiH.

Autor: RTRS