Policijski službenici Novog Grada u saradnji sa policijskim službenicima Cazina, 8. decembra su obavili krimilanističku obradu Dž. K. iz Bužima i R. B. S. iz Cazina zbog  sumnje da su u mjestu Hozići, kod Novog Grada, počinili krivično djelo “Teška krađa” na štetu dva mještana iz Novog Grada.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičeni u oktobru ove godine, u dva navrata, iz objekta kuće u Hozićima, ukrali dva akumulatora, aparat za varenje, motornu pilu, elektro mašine, alat i četiri aluminijske feluge sa pneumaticima, koje su prethodno demontirali sa vozila koje se nalazilo u garaži.

– U krivičnom djelu učestvovale su i osobe A. V. i S. V. iz Cazina, kao i jedan maloljetnik. Navedeni trenutno nisu dostupni policijskim službenicima i njihova kriminalistička obrada biće obavljena naknadno, dok će se protiv maloljetnika preduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku – navode u PU Prijedor.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv svih pet osoba dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

Izvor: Srpskainfo