Dvadesetogodišnji golman Luka Vujičić neće na proljeće čuvati gol Omarske, potvrdio je u razgovoru za naš portal. Ovaj mladi čuvar mreže se vratio kući u Kanadu, a iako za sada ne zna gdje će igrati u 2024. godini, velika je vjerovatnoća da se u Bosnu i Hercegovinu neće vraćati.

– Drago mi je što sam branio za Omarsku. Omarska ima najbolje navijače u Republici Srpskoj i ja sam zahvalan što su tribine bile pune svaku utakmicu. U klubu su me dobro primili i upoznao sam puno drugova sa kojima ću ostati u kontaktu. Dejan Zdjelar i Svetozar Krecelj su vodili računa da imam dobre uslove, kaže nam Luka Vujičić.

On je prošle zime stigao u Omarsku i istakao se dobrim odbranama, a i u ovoj tmurnoj sezoni Omarske bio je jedna od svjetlijih tačaka kluba.

– Zadovoljan sam što smo ljetos izborili opstanak u Prvoj ligi Republih Srpske. U posljednja četiri mjeseca sam trenirao mnogo i pored klupskih, radio sam dodatne treninge sa Vladimirom Damjanićem koji mi je mnogo pomogao da napredujem i to se i vidjelo na terenu. Najviše sam zadovoljan kako smo igrali protiv velikih klubova i kako smo pobijedili Krupu, Rudara, neriješeno odigrali protiv Radnika. To su bile jedne od mojih najboljih utakmica.

Njemu se dopala Banjaluka, hrana, i sve zajedno za njega je ovo bilo jedno lijepo iskustvo.

– Imao sam dobro iskustvo u Bosni i Hercegovini. Zavolio sam Banjaluku, svidjelo mi se kako se ljudi druže, a posebno hrana. Fudbal je na dobrom nivou, mislim da je ova polusezona bila i jača nego proljetos.

On se po završetku sezone vratio za Kanadu i trenutno razmišlja samo o odmoru.

– Iskreno, sada odmaram i baš ne znam šta ću dalje. Vidjećemo šta me čeka u 2024. godini. 

Izvor: SrprtDC