U Republici Srpskoj sutra i u utorak, 2. januara, su neradni dani, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
Neradni dani u Republici Srpskoj su i 8. i 9. januar.

U skladu sa Zakonom o praznicima, Zakonom o Danu Republike Srpske i odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike, neradni dani su ponedjeljak i utorak, 1. i 2. januar, te 9. januar.

Neradni dani za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti su Badnji dan i Božić 6. i 7. januar, koji padaju narednog vikenda. Vjernici tada imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.

Vlada Republike Srpske proglasila je i ponedjeljak, 8. januar, neradnim danom.

Toga dana neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove.

“Rukovodioci republičkih organa i organizacija, organa jedinica lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova obavezni su do kraja 2024. godine organizovati rad, radi ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana”, navodi se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Iz Ministarstva podsjećaju da u dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Izvor: SRNA/Srpskainfo