Narodna partija Srpske /NPS/ nastavila je sa aktivnostima darivanja povodom predstojećih božićnih praznika i u Kozarskoj Dubici donirala je 200 novogodišnjih paketića i 20 božićnih pečenica.

U sportskoj dvorani, uz prigodan novogodišnji dječiji program sa vilama i Djeda Mrazom, podijeljeno je 200 paketića za dječicu sa spiska Centra za socijalni rad i članove Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Rastimo zajedno”.

Božićne pečenice uručene su za 20 porodica lošijeg imovinskog stanja.

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je da je cilj, povodom predstojećih praznika, da izmame nekoliko osmijeha i da društvu pokažu, da svi koji su u mogućnosti, treba da se povedu ovim primjerom i doniraju nešto onima koji nemaju.

“Zahvaljujem svim ljudima koji se nalaze na rukovodećim odgovornim pozicijama ispred NPS-a, ali i privrednicima iz našeg grada koji svake godine učestvuju u ovoj akciji. Mislim da svi trebamo vidjeti šta ko može pojedinačno da uradi i kako da pomogne”, dodao je Banjac.

On je naglasio da će predstavnici NPS-a raditi i dalje, te da ga posebno raduje veselje na licima najmlađih.

“Nadam se da ćemo mi biti u mogućnosti svake godine sa ljudima koji nam pomažu da nastavimo tradicionalno pomagati. Božić je dan praznovanja kada mi pravoslavci treba da pokažemo solidarnost”, dodao je Banjac.

Mirjana Stojnić iz udruženja “Rastimo zajedno” rekla je da su današnji pokloni veoma obradovali njihove članove.

Božićna pečenica upotpuniće prazničnu trpezu višečlane porodice Đekić iz Kozarske Dubice.

Iz NPS-a su poručili da će sa pomaganjem određenih kategorija društva, onima koji su stanju socijalne potrebe, nastaviti i dalje u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi u Božićne dane praznovanja razveselili sugrađane lošijeg imovinskog stanja.

Izvor: ATV