Vlada Republike Srpske danas je prihvatila finansijski plana i sedam priloga kojim se detaljnije definišu pojedine odredbe ugovora o koncesiji za auto-put Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, prva faza Banjaluka-Prijedor.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću saopšteno je da su, u skladu sa neophodnim odredbama i redovnim procedurama za nastavak realizacije projekta, usaglašeni prilozi koji se odnose na prilazne puteve, čišćenje lokacije, specifikaciju rezultata, opremu izvođača radova, zatim fiksnu opremu za upravljanje, Ugovor sa nezavisnim inženjerom i dolazne puteve.

Ugovorom o koncesiji za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor-Novi Grad koji je zaključen 13. decembra 2018. godine između Vlade Republike Srpske i koncesionara “Šandung haj-spid – Čajna Šandung internešnel” definisano je da je obaveza obje strane usaglašavanja i potvrđivanja ukupno 32 priloga.

Usaglašavanje i potpisivanje preostalih priloga iz Ugovora o koncesiji se očekuje u što skorijem periodu, a aktivnosti oko navedenog su trenutno u toku, navodi se u saopštenju iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Autor: SRNA/Srpskainfo