Ulaznice za Kino “Kozara” skuplje su za jednu KM. Prijedorčani ih umjesto dosadašnjih četiri, plaćaju pet KM. Povećane su i cijene usluga iznajmljivanja prostora u Kinu “Kozara” i Ljetne bašte, dok će za humanitarne programe korisnici plaćati samo osnovne troškove.

“Sve oko nas je poskupilo, veći su troškovi, tako da smo nakon dužeg razmišljanja odlučili da povećamo cijenu ulaznice, koja se nije povećavala od 2010. godine otkada je Kino “Kozara” otvoreno na ovoj lokaciji. Smatramo da ovo nije neko veliko povećanje i nadamo se da neće imati većeg uticaja na posjećenost kina”, rekao je Mario Čulina iz Kina “Kozara”.

Prijedorčani s kojim smo razgovarali kažu da je poskupljenje kino-ulaznica bilo i očekivano. “Nije puno. Za jednu KM. Šta bi rekli da je 10 ili 15 KM razlike? Smatram da je to solidna cijena”, rekla je jedna naša sugrađanka.

Filmove u prijedorskom kinu tokom prošle godine pogledalo je oko 20.000 ljubitelja sedme umjetnosti. “Što je povećanje od oko 5.000 posjetilaca u odnosu na prethodnu godinu. Najgledaniji film u prošloj godini bio je domaći film “Oluja” sa 2.500 posjetilaca, pored toga možemo izdvojiti i crtane filmove koji su uvijek gledani”, dodao je Čulina.

Izvor: kozarski