Fudbalere Rudara u 28. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske čeka derbi kola, gostovanje kod drugoplasiranih Laktaša.

Pomoćni trener Prijedorčana, Srđan Marjanović, ističe da je Rudar sada postavio sebi mini cilj za finiš prvenstva, a to je biti drugi.

– To je neki derbi, nažalost za drugo mjesto, pošto nam je Radnik dosta pobjegao. Mi tu utakmicu dočekujemo poslije odlične igre i pobjede protiv Leotara ubjedljive. Nekako, kao da smo sve propuštene šanse do tada iskoristili u ovoj utakmici. Laktaši su nezgodna ekipa, ovdje su nas pobijedili i imamo respekt prema njima. Imamo tri boda zaostatka i naš cilj je da pokušamo napraviti dobar rezultat, ako možemo da pobjedimo i da probamo da ih prestignemo na tabeli. Napravili smo sebi neki cilj do kraja prvenstva, ako već ne možemo da budemo prvi, da pokušamo biti drugi, rekao je Srđan Marjanović, pa se dotakao igračkog kadra:

– Raković ima kartone. Aleksandar Milaković već neku četvrtu sedmicu vuče povredu lista i nažalost nije sa nama. Ostali su svi na raspolaganju, raspoloženi su. Digli smo malo atmosferu nakon ove pobjede, samo se pobjede broje i nadam se da ćemo sutra nastaviti u istom ritmu i da ćemo pružiti dobru partiju.

Prvotimac Rudara, Milorad Bilbija, u najavi duela protiv Laktaša kaže:

– Sigurno da poslije utakmice protiv Leotara utakmicu u Laktašima dočekujemo u dobrom raspoložnju. Laktaši su ekipa sa dosta dobrih fudbalera, ali mi u Laktaše idemo da se nadigravamo i nadamo se da možemo ponoviti utakmicu kao protiv Leotara i ponijeti tri boda u Prijedor.

Izvor: SportDC