Tumor veličine lopte koji se nalazio u stomaku dvadesetpetogodišnjeg Dražena Balabana iz Oštre Luke uspjeli su da izvade prijedorski ljekari. Dražen da je imao bolove u stomaku ali da nije mogao ni zamisli da je u pitanju ogromni tumor. Zahvalan je ljekarima.

„Osjećam se dobro zahvaljujući njihovoj požrtvovanosti. Želim da se zahvalim doktoru Baći i njegovom timu što su mi omogućili i pomogli i stajali sve vrijeme uz mene da nastavim svoj život dalje normalno“, rekao je Dražen Balaban.

Nevjerovatan je ovo podvig zato što je bio na teško pristupačnom mjestu. Ovo je jedan od najtežih slučajeva tumora i jedna od najkomplikovanijih operacija ikada izvedenih u prijedorskoj bolnici.

„Ishodište je bilo na dvanaestopalačnom crijevu i dijelom je bio zahvaćen pankreas, nalaze se tu i krvi sudovi koji vaskularizuju kompletno tanko crijevo, polovinu debelih crijeva i mnoge okolne organe kao i donje ekstremitete. Mnogi potezi su mogli da budu kobni, operacija od 4 sata, težina tumora od 3 kg i samom težinom je predstavljao opasnost“, izjavio je Stanko Baćo, specijalista Opšte hirurgije u prijedorskoj Bolnici.

Tek nakon operacije postao sam svjestan šta smo uradili, dodaje hirurg. Stanje pacijenta pomno su pratili a kad su se uvjerili da je sve u redu, sedmi dan je otpušten kući.

„Jesmo ponosni što smo uspjeli i odradili ovako nešto i pokazali da i mi možemo i hoćemo. Opravdali smo povjerenje rodbine i pacijenta kojem sam ja predočio mogućnost liječenja u Kliničkom centru, ali oni su se odlučili za operaciju ovdje time je pritisak na mene bio još veći“, rekao je Baćo.

Ovim podvigom prijedorski ljekari pokazali su veliku stručnost i dokazali da mogu da se nose sa najtežim stanjima i operacijama. Zasluženo, stižu im brojne pohvale.