НОВИ ГРАД, 24. ЈАНУАРА /СРНА/ - Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача и директор Основне школе "Драган Вујановић" Марина Буразор посјетили су данас подручно одјељење ове школе у Радомировцу гдје су у пожару изгорјели пола крова и учионица, те оцијенили да је причињена велика штета.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača i direktor Osnovne škole “Dragan Vujanović” Marina Burazor posjetili su danas područno odjeljenje ove škole u Radomirovcu gdje su u požaru izgorjeli pola krova i učionica, te ocijenili da je pričinjena velika šteta.

Drljača je rekao da je jučerašnja intervencija vatrogasaca bila zahtjevna s obzirom na to da je objekat udaljen oko 25 kilometara od Novog Grada.

– Vatrogasci su učinili sve da ne dođe do veće štete. Evidentno je da je pričinjena velika šteta – rekao je on.

Drljača je naveo da su mještani prije četiri godine organizovali akciju za zamjenu stolarije koju je podržala i opština Novi Grad.

– Ovaj objekat je, osim za nastavu, služio i za okupljanja građana, a koristi ga i lovačka sekcija. Moramo stvoriti uslove za pohađanje nastave. Sigurno je da će sanacija krova i prostorija zahtijevati veću i dugotrajniju intervenciju – rekao je on.

Direktor škole Marina Burazor rekla je da je objekat nakon požara u lošem stanju.

– Nadamo se da ćemo u ostatku objekta uspjeti osposobiti jednu prostoriju, ali treba raditi na uređenju – navela je ona.

Nastavu u ovom područnom odjeljenju pohađa troje učenika.

U vrijeme izbijanja požara juče u objektu nije bilo ni učenika niti nastavnog osoblja, prenosi Mondo.

Autor: Srpskainfo