U Republici Srpskoj za vikend će biti pretežno sunčano i uglavnom suvo vrijeme, dok će u subotu, 27. januara biti i malo svježije sa maksimalnom temperaturom vazduha od četiri do 11 stepeni, a u višim predjelima od jedan stepen Celzijusov, podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutra ujutro biće umjereno oblačno, oko rijeka i po kotlinama sa čestom pojavom magle. Tokom dana će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i postepeno toplije vrijeme. Magla će se ponegdje duže zadržavati tokom dana uz hladnije vrijeme u tim predjelima.

Uveče se očekuje postepeno naoblačenje od sjevera koje u noći na subotu donosi povremenu kišu od sjevera ka istoku.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapani.

Minimalna temperatura vazduha sutra će biti od minus tri do dva, na jugu do pet, u višim predjelima na istoku od minus šest, a maksimalna temperatura vazduha od šest na istoku do 14 na jugu i zapadu, u višim predjelima i mjestima sa maglom od dva stepena Celzijusova.

U subotu, 27.januara ujutru će biti oblačno uz slabe padavine ponegdje na istoku, a tokom dana biti djelimično razvedravanje uz sunčane periode i malo svježije, dok na jugu ostaje pretežno sunčano.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus jedan do pet, u višim predjelima od minus tri, a maksimalna temperatura vazduha od četiri do 11, u višim predjelima od jedan stepen Celzijusovih.

U nedjelju ujutru biće hladnije uz slab mraz, oko rijeka i po kotlinama uz prolaznu maglu, dok će tokom dana biti pretežno sunčano, na istoku malo oblačnije i uglavnom suvo vrijeme.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus pet do nula, na jugu do tri, a maksimalna temperatura od tri na istoku do 10 na sjeveru i jugu, u višim predjelima od minus jedan stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo