Iz Kantonalnog tužilaštva Mostar, obavijestili su da su zaprimili pismeni otpravak presude iz Opštinskog suda u Konjicu koja je 28. decembra izrečena Amiru Džafiću (44), donedavnom vlasniku hotela „Jablanica“.

U predmetu koji se vodio protiv Amira Džafića (44), iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu E. K. iz Jablanice, Kantonalano tužilaštvo Mostar zaprimilo pismeni otpravak presude Opštinskog suda u Konjicu kojom je Amir Džafić nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, te da će Tužilaštvo u zakonskom roku uložiti žalbu na odluku o kazni -saopštili su.

Podsjetimo, Enisi Klepo, vlasnik hotela u kojem je radila nanio je teške tjelesne povrede zbog kojih je i bila zadržana na liječenju u SKB Mostar. Prema optužnici, Džafić se tereti da je 1. avgusta 2023. godine oko 21:30 sati stigao u hotel, na poziv svoje supruge I.Dž., direktorice hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene u vezi s isplatom plate, davanjem otkaza i drugim problemima na poslu, piše N1.

Nakon ovog slučaja u Jablanici i drugim gradovima širom BiH održani su protesti podrške Enisi Klepo. Hotel „Jablanica“ od tada ne radi. Nedavno je hotel dobio novog vlasnika, jablaničkog poduzetnika Amila Babića, koji ne želi zadržati ni ime koje je hotel još od prije rata nosio. Sada će to biti hotel „Park“, a trenutno se izvode radovi na unutrašnjem uređenju i proširenju kapaciteta. Kako je rekao Babić, plan je da hotel ponovo otvori vrata do 8. marta.

Autor: Srpskainfo