epa09988866 Rafael Nadal of Spain (R) reacts with Novak Djokovic of Serbia after winning their men’s quarterfinal match during the French Open tennis tournament at Roland ​Garros in Paris, France, 01 June 2022. EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera ikada, glasno i jasno je poručio da je Novak Đoković, njegov najveći rival i trenutno svjetski broj jedan, zapravo najbolji u istoriji bijelog sporta.

Rafael Nadal već godinu dana se muči sa oporavkom od povrede i povratkom na teren. Kada smo svi očekivali da ga opet vidimo na istom on je opet najavio pauzu.

Tokom srijede je na društvenim mrežama istakao da se još uvijek ne osjeća spremno za povratak na teren i odložio već najavljeni nastup u Dohi, pa će sljedeću šansu za mečevima imati od 15. marta u Indijan Velsu.

U intervjuu za “La Sekstu” Španac je govorio o brojnim temama, među njima i rivalstvu sa Novakom Đokovićem, koga je okarakterisao kao najboljeg svih vremena.

Ipak, dodao je da on ne ostavlja dobru sliku o sebi i da je zaista bolji od onoga što prikazuje.

– Slika koju projektuje je gora nego što zaista jeste. On je dobra osoba, sa svojim greškama… ali mnogo bolja nego što to prikazuje. Kada je neko sa toliko uspjeha u pitanju, to je ono što mora da se pokaže. Novak razbija reket, ali u sljedećem poenu je na sto posto, zato je postigao najviše u istoriji našeg sporta. Brojevi ne lažu, on je najbolji u istoriji – rekao je Nadal, prenosi Telegraf.

Autor: Srpskainfo