Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Srđana Jelaču na pet godina ubistva zbog pokušaja ubistva Gorana Jeličića, radnika “Sektor sekjuritija”.

Jelači je tako ublažena prvostepena presuda od sedam godina zatvora na koju ga je ranije osudio Okružni sud u Prijedoru, potvrđeno je u Vrhovnom sudu RS.

Prema navodima iz optužnice, Jelača je krivično djelo izvršio 9. marta 2013. godine oko 3 časa u ulici Vuka Karadžića u Prijedoru.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Goran jeličić

Žrtva napada, Goran Jeličić, za dlaku je izbjegao smrt, jer je optuženi kritične večeri u njega ispucao pet hitaca.

Pokušaju ubistva prethodilo je narušavanje reda u prijedorskom lokalu “Medžik”, nakon čega su pozvani radnici “Sektor sekjuritija”, među kojima je bio i Jeličić.

Uoči intervencije, Jelača je pobjegao iz lokala, ali je otišao u stan kako bi uzeo pištolj kalibra 7,62 milimetra.

Nakon izlaska iz zgrade primjetio je Jeličića. U kritičnim trenucima Jeličić se, kako je navedeno u optužnici, raspravljao sa K.D. Optuženi je došao u neposrednu blizinu Jeličića i ispalio pet hitaca u namjeri da ubije radnika “Sektor sekjuritija”.

– Jedan metak pogodio je oštećenog u predjelu desne natkoljenice usljed čega je zadobio povrede opasne po život u vidu strijelne rane sa višestrukim prelomom desne butne kosti i ozljeđivanjem butne arterije i vene, a ostali meci su se odbili od asfaltnu podlogu, usljed čega su fragmenti metaka i dijelovi asfalta pogodili oštećenog u predjelu lijevog koljena, polnog uda i malog prsta lijeve šake, usljed čega je oštećeni zadobio strijelnu ranu u predjelu lijevog koljena, razderinu u predjelu polnog uda i mošnji i strijelnu ranu u predjelu malog prsta lijeve šake, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta u nepoznatom pravcu – navodi se u optužnici.

“Ljut sam”

Jeličić je, nakon što je Srpskainfo ekskluzivno objavila vijest o hapšenju Jelače nakon devet godina skrivanja, izjavio da se istovremeno osjeća i srećno i jadno.

– Jadno, jer je trebalo duže od devet godina da Jelača bude uhapšen, a srećno, jer će mu se konačno suditi zbog onoga što je uradio – izjavio je Jeličić, koji danas radi u Njemačkoj.

Iako je od tog 9. marta 2013. godine prošlo više od devet godina, sjećanja na kritično veče nisu izblijedila.

Autor: Nikola Morača/Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER