Izvršni direktor za medicinski sektor Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” iz Kozarske Dubice Mile Čeko je rekao da je u toku veliki projekat izgradnje ove zdravstvene ustanove, koji uključuje izgradnju bolničkih, ali i preventivnih kapaciteta.

“Radi se o turističko-zdravstvenom centru. Otvorili smo nov hidroblok, koji je srce ove priče izgrađen na više od 1.500 metara kvadratnih. Radi se o savremenim bazenima za rehabilitaciju”, rekao je Čeko novinarima.

On je dodao da je izgrađen i savremeni hiperbarični centar, koji uključuje osmomjesnu hiperbaričnu komoru i dvije jednomjesne, a izgrađeno je i bungalovsko naselje kapaciteta 50 postelja.

Čeko je podsjetio da je ranije urađen savremeni dijagnostički centar koji posjeduje viskokvalitetni digitalni CT, ЕKG kabinete, ultrazvučne kabinete, a otvoren je potpuno novi kabinet za osteodenzitometriju i potpuno novi objekat za rehabilitaciju polupokretnih i nepokretnih pacijenata sa 48 postelja.

“Novo je što smo implementirali i robotsku rehabilitaciju. Ali na tome se ne završava ciklus investiranja u našu zdravstvenu ustanovu, jer želimo da pariramo sličnim ustanovama na području ЕU i mislim da smo taj nivo već postigli. Naša ideja je da korisnici na jednom mjestu dobiju sve neophodno za kvalitetno postavljanje dijagnoze, što je osnova za kvalitetno liječenje da se ne gubi vrijeme u obilaženju zdravstvenih ustanova”, rekao je Čeko.

Na štandu Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavljen je banjski turizam u Srpskoj koji prati sve moderne standarde u segmentu liječenja, velnesa i zdravog života, uključujući i Specijalnu bolnicu “Mlječanica”, čiji štand je posjetio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Agencije