AНТАЛИЈА, 2. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарали су данас у Анталији са министром иностраних послова Словачке Јурајем Бланаром, јавио је извјештач Срне из Анталије.

U Antaliji se održava međunarodni Diplomatski forum, na kojem učestvuju i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović.

o nedjelje, brojni šefovovi država i vlada, ministri, diplomate traže mirna rješenja za turbulencije kroz koje prolazi svijet.

Prvi dan foruma obilježili su razgovori o ratovima u Ukrajini i Pojasu Gaze. O šansama i izazovima na Balkanu biće razgovarano danas na jednom od panela, na kojem će učestvovati i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarali su danas u Antaliji sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom
FOTO: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović razgovarali su u Antaliji sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Јurajem Blanarom, piše RTRS.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su on i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u Antaliji razgovarali sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajom Blanarom o evropskom putu BiH i ustavnoj poziciji Srpske na tom putu.

– Razgovarali smo i o političkoj situaciji u regionu. Naglasili smo i da u Republici Srpskoj veoma cijenimo stav Slovačke da ne prizna nezavisnost Kosova – objavio je Dodik na platformi Iks.

Ovo je jedan u nizu brojnih sastanaka zvaničnika Republike Srpske, na marginama Antalija diplomatskog foruma koji je u turskom ljetovalištu okupio lidere država, biznismene i predstavnika organizacija i medija.

Prethodno, predsjednik Srpske razgovarao je sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i ministrom inostranih poslova te zemlje Piterom Sijartom.

Dodik i Cvijanović juče su razgovarali i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Trodnevni Antalija Diplomatski forum zvanično se završava sutra, a za danas su predviđene diskusije o aktuelnoj geopolitičkoj i ekonomskoj situaciji.

Dodik i Cvijanović prisustvuju u Antaliji trodnevnom diplomatskom forumu, na poziv turskog predsjednika Redžepa Taipa Erdogana.

Autor: SRNA/Srpskainfo