Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da su na Diplomatskom forumu u Antaliji vođeni uspješni razgovori sa velikim brojem značajnih političara, što dokazuje da je Srpska prepoznata kao bitan sagovornik o političkim procesima u regiji, ali i u svijetu.

– Naši sagovornici razumiju poziciju Srpske i imaju razumijevanje za naš stav da smo za evropski put, ali da se jasno vidi ustavna struktura BiH, koja je sastavljena od Srpske i Federacije BiH – objavio je Dodik na Instagramu.

Dodik je napmenuo da rukovodstvo Republike Srpske nije spremno da se kreće evropskim putevima, a da pri tome bude smanjena snaga Srpske.

– U Antaliji smo razgovarali sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom. Razgovarali smo i s ministrom inostranih poslova Slovačke Јurajom Blanarom, kao i sa specijalnim predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom – podsjetio je Dodik.

U Antaliji se danas završava Diplomatski forum, koji je počeo u petak, 1. marta.

Autor: RTRS

Foto:instagram.com