Galerija ”Sreten Stojanović” nakon 24 godine dobila je novu  rasvjetu. Grad Prijedor u ovaj  projekat uložio je oko 7.000 KM.

“Zadovoljni smo novom rasvjetom i koristim priliku da se zahvalim gradonačelniku Slobodanu Javoru na podršci. Mislim da će nam sada ovo dati dodatni vjetar u leđa, da pravimo još bolje i značajnije izložbe. Mislim da nema galerije u Srpskoj i šire koja ima bolju rasvjetu. Nemoguće je da rasvjeta bude lošijeg kvaliteta od butika koji je okružuju, jer su ovdje kroz dvadeset i četiri godine prolazila velika imena iz svijeta slikarstva, književnosti i muzike”, rekao je Boris Eremić, direktor Galerije ‚‚Sreten Stojanović”.

U okviru manifestacije Noć muzeja, kao pokazatelj dobre saradnje ove kulturne ustanove sa Muzejom Kozare, najavljena je izložba Mirjane Maoduš, koja će biti otvorena 17.marta.

Ovu izložbu zamijeniće 29. marta izložba  radova Miloša Šobajića, a  otvoriće je  njegova supruga Peruanka, Maja Iskjerdo. Kako navodi Eremić, to će  biti značajan kulturni događaj za  Prijedor i Republiku Srpsku.

Izvor: kozarski.com