U Oštroj Luci danas je održana komemoracija načelniku opštine Draganu Mastikosi koji je preminuo juče nakon duge i teške bolesti u 54. godini.

Predsjednik Skupštine opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da je Mastikosa kao učesnik Odbrambeno-otadžbinskog rata ranjavan na tri različita ratišta i da je zaslužan za izgradnju spomen sobe poginulim borcima u Oštroj Luci. Prema njegovim riječima, najveća podrška mu je bila porodica.

U ime saboraca od Mastikose se oprostio predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Oštra Luka Dušan Mastikosa.

On je podsjetio da je Dragan Mastikosa u dva mandata bio predsjednik Boračke organizacije opštine Oštra Luka i da ga danas ispraćaju iz objekta u kojem je započeo i gotovo završio spomen sobu.

Mastikosin prijatelj i saborac, glumac Aleksandar Stojković Piksi rekao je da je promijenio dvije jedinice u ratu, prije i poslije ranjavanja, ali da nije sreo čovjeka kao što je Dragan Mastiksoa.

“Naš Limar imao je takvu odlučnost, spremnost, hrabrost i hladnokrvnost i meni je pomogao da savladam svoje nemale strahove”, dodao je Stojković, prenosi Srna.

Komemoraciji je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je u istakao da je Oštroj Luci mnogo toga urađeno zahvaljujući Mastikosi.

“Ostaćemo mu vječno zahvalni. Nikad nije odustao, uvijek je tražio više i nije se zadovoljavao onim što je postigao”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da se Mastikosa nikada nije žalio i da ništa nije tražio za sebe.

Mastikosa je odlikovan Medaljom majora Milana Tepića. Poslije rata radio je pri Vojsci Republike Srpske, potom u Boračkoj organizaciji opštine Oštra Luka, pa u Opštinskoj upravi. Od 2016. do 2020. bio je zamjenik načelnika opštine Oštra Luka, a od 2020. načelnik ove opštine. Od 1998. godine član je SNSD, a od 2019. godine predsjednik Opštinskog odbora SNSD Oštra Luka.

Mastikosa će biti sahranjen danas na mjesnom groblju Vasiljevići.

Autor:SRNA/Nezavisne novine