MUP Srpske podnio je izvještaj banjalučkom tužilaštvu protiv dvojice sudskih policajaca zbog bjekstva Ivice Miškovića iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci.

Sudski policajci D.T. i D.T. terete se za krivično djelo omogućavanje bjekstva osobi lišenoj slobode.

Ivica Mišković je pobjegao nakon što mu je izrečena prvostepena presuda od 4 godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora do 5 godina.

– Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv D.T. i D.T., oba iz Banjaluke, zbog osnova sumnje da su izvršila krivično djelo omogućavanje bjekstva licu lišenom slobode. Navedena lica sumnjiče se da su 7. novembra 2023. godine u prostorijama suda u Banjaluci obavljajući poslove i zadatke sudskih policajaca presuđeno lice lišeno slobode I.M. ostavili bez nadzora i bez vezivanja, iz kojih je isto iskoristilo nepažnju i pogodan momenat, te pobjelo u nepoznatom pravcu- saopštio je MUP Srpske.

Bjegunac je u međuvremenu lociran u Zagrebu, ali nije uhapšen, jer ima državljanstvo Hrvatskei živi kao slobodan građanin.

Autor: Nikola Morača

FOTO: NOVA TV/SCREENSHOT