Prague. Close up of Orloj Astronomical Clock.

Zamislite da u vašoj psihi postoji određeni ormar u koji ste dugo vremena trpali bol, pritužbe, tajne snove ili iskustva, a sada neko dođe i jednostavno otvori taj ormar. To je otprilike ono što će Saturnova petlja činiti s nama do 2026. godine, dajući zauzvrat najveći dar – emocionalnu mudrost i jasnoću.

U martu 2023. Saturn je započeo dugi tranzit kroz znak Riba, koji će završiti tek 2026. godine. Budući da je tradicionalno gospodar karme i “razbijač” ružičastih naočara, u znaku Riba planete poprima obilježja strogog učitelja koji počinje da se bavi našim nesvjesnim.

Kao i svaka spora planeta, Saturn će putovati kroz znak Riba s kratkim prekidima tokom retrogradnih faza. Odnosno, nakon što prođe kroz određeni segment, on će stati i vratiti se, kako bismo još jednom prošli kroz emotivne lekcije koje smo naučili. To je svojevrsna provjera da se sigurno ne vratite tamo gdje ste bili emotivno nezreli.

Do 7.2.2024. godine Saturn je djelovao kroz horoskopski znak Riba od 1 do 12 stepeni, a od 19.3. počinje da pravi petlju od 12 do 20 stepeni Riba. To znači da će se uzimanjem novog segmenta znaka otvoriti novi slojevi nesvjesnog i problema koji postoje u vašoj psihi.

Stižu nove lekcije! Saturn će vjerovatno uticati na ona mjesta koja su odgovorna za pitanja porodice, majčinstva i nekretnine. Činjenica podijeljena na decenije i upravlja znakovima ovog elementa. U slučaju Riba, prvim dekanatom od 1 do 10 stepeni vladaju istim Ribe, a od 10 do 20 stepeni kontrola pripada znaku Raka. To znači da će Saturn “počupati” slojeve vašeg nesvjesnog koji su odgovorni za ono čime vlada sazvežđe Raka.

To su odnosi sa ženama i majkom posebno, Vaše razumijevanje teme porodice, strahova i tajnih želja povezanih s potrebom za stvaranje porodice, to je tema majčinstva, kao i strahovi vezani uz trud i porod.

Takođe, mogli bi biti suočeni sa činjenicama da porodični model o kojem sanjate ne možete ostvariti sa trenutnim partnerom. A ovo je možda najteža bol. Ako zažmurite na stvarno stanje stvari u svojoj porodici i odnosima, biće vam teško.

Saturn može da bude posebno težak za muškarce, jer će pokazati realnost odnosa sa suprugom i koliko je ona povezana s majkom. Na primijer, ako je u djetinjstvu muškarac patio od prepotentne majke koja je ignorisala njegova osjećanja, 2024. vidjeće iste osobine kod svoje žene, iako dugi niz godina nije ni primijetio tu sličnost.

Prljave istine isplivavaju na vidjelo

Za mnoge ljude Saturn će iznijeti na površinu istine o vezama koje niste želeli da vidite.

Na primijer, ako ste u vezi sa zauzetom osobom, 2024. godine i suočite se s spoznajom da nemate budućnost pod uslovima o kojima ste naivno sanjali. Osim toga, mnoge će se žene i muškarci suočiti sa stvarnošću onoga što se dešava u njihovom paru.

Na površinu će isplivati nevjera, ljubavni trouglovi, razni strahovi i tajne želje. Sve se to dešava tako da svaka osoba prestane da traži sreću u stabilnoj vezi i izabere ono što zaista može donijeti emocionalnu utjehu i zrelost.

Saturn je planeta koja kristalizuje vodu znaka Riba, odnosno dovodi naše nesvjesne snove u određene oblike. Na primijer, definitivno će vas podsjetiti na format porodičnog života o kom ste oduvijek sanjali, a zatim vas prisiliti da uporedite koliko vaša trenutna veza može dovesti do tog sna. Saturn to može učiniti na vrlo suptilan način, dovodeći u vašu orbitu porodicu ili vezu o kojoj ste oduvek sanjali. A pokazivanjem slike i činjenice da su takvi odnosi stvarni, on će vas, takoreći, suočiti sa stvarnošću u sopstvenom životu.

Na primijer, oduvijek ste sanjali o strastvenom braku, ali vaš intimni život sa sadašnjim partnerom tera vas da želite najbolje. A 2024. Saturn bi vas mogao upoznati sa strastvenim muškarcima koji će vas podsjetiti na ono što ste oduvijek željeli. Možete li odoljeti? Može li vaš brak ili zajednica održati takvo ispitivanje?

Saturn takođe može postaviti pitanja o društvenoj ispunjenosti i koliko dobro vaše trenutno mjesto rada odgovara vašim nesvjesnim snovima. Ali ipak, uglavnom u 2024., Gospodar Karme će pokrenuti naše snove… o porodici i raju, što se čini mogućim. Ako se setite o čemu ste oduvijek sanjali…

Autor: Srpskainfo

FOTO: FREEPIK