Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan prisustvovaće sutra u Prijedoru događaju koji Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje u okviru kampanje “Poštuj život, ne oružje”.
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je najavljeno da će pripadnici Policijske uprave Prijedor na Trgu majora Zorana Karlice dijeliti informativne letke kako bi upoznali građane o procedurama u slučaju saznanja o nelegalnom posjedovanju ili pronalaska vatrenog oružja.

Cilj kampanje je upoznavanje građana sa zakonskim odredbama koje propisuju amnestiju za one građane koji dobrovoljno predaju vatreno oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva koja imaju u posjedu, a čije držanje građanima nije dozvoljeno.

MUP Republike Srpske realizuje kampanju “Poštuj život, ne oružje” uz podršku Razvojnog programa UN i agencija za sprovođenje zakona u BiH, uz poziv građanima na konkretnu opštu akciju kako bi se spriječili slučajevi upotrebe oružja, te time prevenirao i smanjio posjed nelegalnog oružja.

Podjela informativnih letaka počeće u 11.00 časova.

Izvor: SRNA/kozarski.com