Ovim putem najoštrije osuđujem počinioca ili više njih koji su porušili spomen ploču na mjestu nekadašnjeg ustaškog logora Ciglana.

Poražavajuće je  da nekome smeta ili da neko iz čiste obijesti ruši spomenike koji treba da nas podsjećaju na stradanje nevinih žrtava,  u ovom slučaju riječ je o logoru koji je formiran  nakon neprijateljske ofanzive  na Kozari u ljeto 1942. godine.

Naime, kroz nekadašnji ustaški  logor  Ciglana prošlo je oko 14.500 ljudi, uglavnom su to bili starci, žene i djeca, dok su muškarci odmah sa kapije odvajani i odvođeni put Jasenovca i drugih stratišta odakle se nikada nisu vratili.

Sama pomisao da je neko oskrnavio mjesto gdje su nevinim ljudima svakodnevnica  bili glad, neimaština i smrt, gdje se uvijek čuo dječiji plač, dovodi do toga da čovjeka obuzme velika tuga koja sa sobom nosi pitanje, šta je bio motiv ovog vandalskog čina?

Ovom prilikom pozivam pripadnike Policijske uprave Prijedor da počinioce ovog nedjela  što prije privedu pred lice pravde.  Nama  ostaje da svi zajedno vjerujemo da su ovo samo pojedinačni slučajevi i da će  u nama uvijek biti  poštovanja  i vječnog sjećanja  na naše pretke i slavnu istoriju legendarne Kozare.