Na Investicionim forumom u Istanbulu biće predstavljene sve mogućnosti investiranja u Srpsku i benefiti koje donosi, rekao je vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac. Naglasio je da će biti predstavljeno i Investicionim forumom u Istanbulu u koje mogu da investiraju privrednici iz Turske, biznis zone i nekoliko domaćih kompanija koje su spremne za strateško partnerstvo.

– Danas smo predstavili posebnu poresku politiku i sve benefite koje ona nosi i sve oo što je naša komparativna prednost u odnosu na zemlje regiona, naročito u odnosu na zemlje EU. Takođe, predstavili smo i kapitalne projekte koje Vlada realizuje u Republici Srpskoj – naglasio je Vrhovac.

Siniša Mihailović, savjetnik predsjednika Republike Srpske ističe da je u Istanbulu odlično prikazano kakva je poreska politika Srpske.

– Čini mi se da je to izazvalo najviše pažnje među ovim ljudima koji su došli da se upoznaju sa projektima IRB-a. Drvna industrija, proizvodnja vode, energija, metalska industrija, neke su od grana za koje je vladalo interesovanje – naveo je Mihailović.

Ali Šahin, poslovni konsultatnt rekao je da ponuda Srpske na Investicionim forumom u Istanbulu bila raznovrsna.

– Obuhvata i male i velike kompanije. Ovdje ima mnoštvo dobrih prilika za investirati u Republiku Srpsku – kazao je Šahin.

Autor: RTRS