Nestala djevojčica Danka Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi od utorka oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora dok se igrala sa majkom i bratom, nije nađena ni poslije cjelonoćne potrage.

Reporter Blica sa terena javlja da je policija blokirala sve ulaze oko naselja.

Kako saznaje Blic, u Banjsko polje mogu da uđu samo mještani sela, Hitna pomoć, vatrogasci i policija.

Podsjetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za djevojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć.

Naime, kako je za “Blic” rekla majka djevojčice, ona je bila sa sinom u Banjskom polju kada je djevojčica nestala.

Dijete je na sebi imalo ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu.

– Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu – rekla je u prvoj izjavi uplašena majka djevojčice.

Na terenu su policija, vatrogasci i dobrovoljno-spasilačko društvo. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale djevojčice.

Teren od 6, 7 kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dijete nije pronađeno. Kako je Blic pisao iznad Bora nadleće helikopter, što je još jedna u nizu aktivnosti policije koja satima traga za nestalo djevojčicom. Policija koja pretražuje teren u potrazi za Dankom zamolila je večeras okupljene građane da se raziđu, kako ne bi ometali pse tragače u potrazi za nestalim

Autor: Srpskainfo

FOTO: ALEKSANDRA PRIJOVIĆ/INSTAGRAM/SCREENSHOOT