U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno sunčano vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha do 26 stepeni Celzijusovih.

U prvom dijelu dana preovladavaće toplo i pretežno sunčano vrijeme, a na jugu i zapadu uz umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Porast oblačnosti od juga i zapada očekuje se u drugom dijelu dana.

Duvaće slab do umjeren vjetar, u višim krajevima jak, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 11, a dnevna od 18 na jugu do 26 stepeni Celzijusovih na sjeveroistoku.

Temperatura vazduha u 13 časova Bjelašnica minus jedan, Čemerno šest, Ivan Sedlo devet, Gacko i Kalinovik deset, Han Pijesak i Livno 11, Kneževo 12, Bileća, Sokolac i Drvar 13, Mrkonjić Grad i Bugojno 14, Šipovo, Trebinje i Široki Brijeg 15, Ribnik, Bihać, Mostar i Sarajevo 16, Novi Grad 17, Prijedor, Srbac, Srebrenica, Foča, Neum, Sanski Most i Tuzla 18, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Rudo i Gradačac 19, te Višegrad, Zvornik i Zenica 20 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo