U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo vrijeme sa sunčanim periodima prije podne i padavinama u drugom dijelu dana.

Jutro je pretežno oblačno na jugu, a sunčanije na krajnjem zapadu i istoku. Oko rijeka i po kotlinama ponegdje je prolazna magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometerološkog zavoda. Sredinom dana na jugu i zapadu doći do naoblačenja uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, a tokom poslije podne i prema večeri padavine će se širiti ka sjeveru.

Biće uslova za lokalne nepogode uz jače padavine ponegdje i moguću pojavu grada. Najviše sunčanog vremena biće u Semberiji i na sjeveroistoku gdje samo ponegdje uveče može biti prolazne kiše.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 21 na jugozapadu do 28 na sjveroistoku, u višim predjelima 16 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 7 časova Sokolac šest, Han Pijesak sedam, Rudo iČemernodevet, Bileća, Ribnik, Foča, Sarajevo i Tuzla, 11, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Zenica i Bihać 12, Banjaluka, Doboj i Prijedor 13, Bijeljina, Trebinje i Brčko 14, Neum 18 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo