U akciji usmjerenoj na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga “Robokap” uhapšeni su policijski službenici I. Š. i D. Š. koji su inače bračni par, te Prijedorčanin M. Ž.

Portparol Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević izjavila je da je akcija koja je počela prije četiri mjeseca bila usmjerena prvenstveno na policijskog službenika I. Š.

“Akcija je prvenstveno bila usmjerena na jednog policijskog službenika Policijske uprave Prijedor za kojeg su postojala operativna saznanja da se bavi preprodajom opojnih droga. U toku ova četiri mjeseca prikupljeni su dokazi koji ukazuju na to da su tri lica sa područja grada Prijedora počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i s tim u vezi u toku jučerašnjeg dana lišena su slobode tri lica iz Prijedora”, izjavila je Alendarevićeva.

Dodaje da su izvršeni pretresi vozila i stambenih prostorija koja koriste osumnjičena lica.

“Tom prilikom pronađena je i oduzeta bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, digitalna vaga za precizno mjerenje, novac, mobilni telefon i drugi predmeti koji će biti korišteni u toku krivičnog postupka. Trenutno se radi na kompletiranju predmeta i sva tri osumnjičena lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u toku dana biti predata nadležnom tužilaštvu. U toku je postupak suspenzije i postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti policijskih službenika. Ovo je dokaz da nema povlaštenih za one koji čine krivična djela i da takvima nije mjesto u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS”, navela je ona.

Prema nezvaničnim saznanjima uhapšeni su Ivan Šakić koji je pet i po godina bio zaposlen u PU Prijedor i njegova supruga Dragana Šakić koja je tri godine radila u ovoj Policijskoj upravi.  Treći uhapšeni je Marko Žujić iz Prijedora.

Izvor: kozarski.com