Hapšenje policijskih službenika u Prijedoru, inače, bračnog para, i još jedne osobe zbog dilanja droge, vijest je o kojoj ne prestaje da se govori.

ATV saznaje da su uhapšeni policajci Ivan i Dragana Šakić. Uhapšeni su juče zajedno sa još jednim licem zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge.

Radili su kao policajci u stanicama Prijedor 1 i Prijedor 2. Akcija ”Robokap” je trajala četiri mjeseca i kako saznaje ATV osumnjičeni su za to vrijeme bili ”na mjerama” policije i tužilaštva tokom kojih su otkriveni dokazi da su prodavali drogu u Prijedoru.

Najviše je, kako su nam rekli iz Policijske uprave Prijedor,  bila usmjerena na policijskog službenika I.Š.  jer su postojala saznanja da se bavi preprodajom droge.  Sva tri lica predata su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

“Tom prilikom su pronađeni i oduzeti bjela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, digitalna vaga za precizno mjerenje, nova, mobilni telefon i drugi predmeti koji će biti korišteni u toku krivičnog postupka. Za navedene policijske službenike u toku je postupak suspenzije i postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti. Ovo je dokaz da nema povlaštenih za one koji čine krivična djela i da takvima nije mjesto u MUP-u”, rekla je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Izvor: ATV