FK Partizan i FK Rudar iz Prijedora potpisali su sporazum koji podrazumijeva podršku i saradnju na svim nivoima.

U subotu, 8. juna 2024. godine, Fudbalski klub Partizan i Fudbalski klub Rudar iz Prijedora su dogovorili su svoju dugogodišnju saradnju potpisivanjem sporazuma o partnerstvu. Ovaj sporazum, koji predstavlja značajan korak u razvoju fudbala i sportskih veza između Srbije i Republike Srpske, obuhvata širok spektar aktivnosti, od rada s mladima do organizacije kampova i transfera igrača.

Predstavnici FK Rudar iz Prijedora, među kojima su potpredsjednik Upravnog odbora Zoran Šormaz, direktor kluba Milan Despotović, sekretar Petar Krajišnik i član uprave Nemanja Vujković, učestvovali su u “Prvom Svesrpskom saboru” pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”, zajedno s visokim zvaničnicima Republike Srbije, Republike Srpske i predstavnicima srpske zajednice.

Dragan Trailović, član Upravnog odbora Partizana, naglasio je važnost ove saradnje na svim nivoima, ističući dosadašnje uspjehe u integraciji mladih igrača iz Republike Srpske u rad omladinske škole Partizana.

FOTO: FK PARTIZAN
FOTO: FK PARTIZAN

– Mi smo od 2019. godine pokrenuli jednu fantastičnu akciju kada smo bili kažnjeni od strane UEFA i do danas smo preko 100.000 djece doveli što iz Republike Srpske, što iz Sjeverne Makedonije. Na osnovu toga je došlo do jedne sjajne ideje da se potpiše ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između FK Rudar iz Prijedora i FK Partizan. Tada smo odigrali jednu fudbalsku utakmicu koja je ostavila dubok trag kako za sam grad Prijedor, kada je bilo prisutno oko 10.000 vatrenih navijača, ali i na našu ekipu koja je na najbolji način reprezentovala FK Partizan. Zato smo željeli na današnji dan, a znamo da Republici Srpskoj nije lako u današnje vrijeme kada nas razne nedaće “pritiskaju” – rekao je on.

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, i potpredsjednik FK Rudar iz Prijedora, Zoran Šormaz, napravili su sporazum o saradnji, naglašavajući prednosti koje će ovo partnerstvo donijeti objema stranama.

Ovaj događaj, koji se odigrao u sklopu programa manifestacije “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”, označava početak nove ere saradnje između dva kluba, te jača veze između Srba u regionu, kako na sportskom, tako i na kulturnom nivou.

Autor: Srpskainfo

FOTO: FK PARTIZAN