Na Aerodromu Urije danas je počelo 28. Otvoreno padobransko prvenstvo ” Prijedor open 2024 ” čiji je organizator Aero-klub Prijedor.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić zahvalio se domaćinu takmičenja koji mu je ukazao čast da otvori ovaj međunarodni padobranski kup.
” Radi se o klubu koji postoji preko 70 godina koji se uspio da sačuva i tradiciju i da razvija ovaj klub koji je organizator jednog ovakvog međunarodnog događaja gdje učestvuje više od deset država”, rekao je Nešić.
On je poželio učesnicima padobranskog kupa plavo nebo i da svi izvrše ono što su planirali i da se uspješno prizemlje te da se i na ovaj način još jednom prezentuje i Prijedor i Republika Srpska.

Predsjednik Upravnog odbora ovog kluba i vođa ekipe Prijedora Siniša Vujaković, izjavio je novinarima da je ovo takmičenje od prije tri godine dio Istočno -evropske ciljaške lige i da se nakon prvog kola u Moldaviji i drugog u Bugarskoj, a ovo treće kolo ovog takmičenja koje se održava u Prijedoru.
” Ove godine imamo nešto manji broj takmičara nego prošle godine, ali isto tako jaku konkurenciju , a takmičenje će biti vrlo kvalitetno jer i ove godine imamo FAI kategoriju 2 – to je naša svjetska vazduhoplovna asocijacija , a kategorija ovog takmičenja je dva takmičenja ispod svjetskog prvenstva ili prvenstava kontinenata” pojasnio je Vujaković.
On je dodao da na ovom prvenstvu učestvuje 14 ekipa , da su ekipe četvoročlane i da se skače osam skokova za sve ,a ona najbolje rangirani imaju plej of odnosno polufinalne i finalne skokove. Takmičenje se završava u nedjelju 30. juna.
Otvoreno padobransko prvenstvo Prijedora Prijedor Open, takmičenje koje je 1996. godine startovalo pod imenom Petrovdanski padobranski kup i koje se od 2022. godine odvija u okviru Istočno-evropske ciljaške lige.
Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor.

Izvor: prijedorgrad.org