epa11516648 Novak Djokovic of Serbia gestures to the crowd as he plays against Stefanos Tsitsipas of Greece (unseen) during their Men's Singles quarterfinal match of the tennis competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Roland Garros in Paris, France, 01 August 2024. EPA-EFE/RONALD WITTEK

Novak Đoković i Stefanos Cicipas sastali su se u četvrtfinalu olimpijskog teniskog turnira, a poslije istinske drame, zbog nove povrede koljena, Nole je izgovorio nešto što se ne pamti u srpskom sportu.

odsetimo, Đoković je nakon teniskog trilera uspio da 11. put u nizu pobijedi Cicipasa, iako je gubio sa 0:4 u drugom setu i iako je povrijedio nedavno operisano koljeno, a onda dao nekoliko kratkih intervjua.

U jednom je ljubio krst i molio Boga da sve bude kako treba, u drugom više pričao o narednom, neočekivanom rivalu, a za američki NBC je istakao – da će igrati čak i ako ljekari kažu da ne treba to da radi!

Novak Đoković ljubi krst na lančiću
FOTO: SPORTAL/SCREENSHOT

U razgovoru za čuvenu medijsku stanicu iz Sjedinjenih Američkih Država on je najprije istakao da je problem sa koljenom izazvao “već viđeni” osjećaj, kao kada je pokidao meniskus tokom Rolan Garosa.

– Nadam se da to nije slučaj ovog puta. Ne znam. Iskreno sam zabrinut – rekao je Nole i naglasio da čeka procjene njegovog medicinskog tima prije nastupa u polufinalu.

A onda, pravi mali šok, i to kao nestvarna potvrda koliko mu je stalo da osvoji medalju za Srbiju:

 Čak i da doktor kaže da nije okej, ja ću vjerovatno izaći na teren i probati da igram. Ovo su veoma rijetke prilike, da se borite za medalju za svoju zemlju, pa ću dati sve što je moguće dati u naredna 24 sata da sebe dovedem u poziciju da se borim za medalju za Srbiju – istakao je Novak Đoković.

Igrati sa teško povrijeđenim koljenom ne samo da je rizik po ishod takvog meča, već i za nastavak karijere. Ona može biti okončana u slučaju drastičnog pogoršanja povrede, tim prije što je čitava situacija sa koljenom i te kako svježa – operacija je obavljena upravo u Parizu, 5. juna, dakle prije nepuna dva mjeseca, pišu Novosti.

Ali… Ako se Nole stvarno usudi na taj potez, da prkosi eventualnoj preporuci ljekara da ne igra, ma koliko to bilo opasno – to bi bila samo slika njegove odlučnosti da ostvari jedini neostvareni teniski san: da kao član tima Srbije postane olimpijski šampion.

Autor: Srpskainfo

FOTO: RONALD WITTEK/EPA