U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U Bosni umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost.

Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Na području Hercegovine u poslijepodnevnim satima rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena.

Trodnevna prognoza

U četvrtak u Bosni i Hercegovini stabilizacija vremena. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake ili magle. Tokom dana će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepena.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne u većem dijelu zemlje. Mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina u drugom dijelu dana širom Bosne, a svježina tokom noći omogući će miran san.

U Hercegovini će, uz sunčanije vrijeme, opšta slika biti ljepša. Relativno nestabilna atmosfera može hroničnim bolesnicima uzrokovati tegobe s postojećim bolestima.

Autor: Srpskainfo