Povodom Nedjelje djeteta, učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Busnova imali su priliku da učestvuju u radionici na temu drugarstva i toga šta ono predstavlja.
“Drugarstvo za mene predstavlja kada se neko druži, kada se voli i kada se zabavljamo i igramo”, rekla je Una Topić, učenica petog razreda.
Radionica je realizovana u saradnji ove škole i Centra za socijalni rad Prijedor.
“Ove godine u okviru Nedjelje djeteta posjetili smo Osnovnu školu ‘Petar Petrović Njegoš’ iz Busnova kako bismo sa učenicima razgovarali na temu prijateljstva. Imamo i aktivnost koja se zove ‘Recept za prijateljstvo’ tako da ćemo na kraju ovog druženja da izvučemo neke porukice koje će svaki učenik da dobije, kao mali znak pažnje od nas”, navela je Nikolina Vrabičić, psiholog u Centru za socijalni rad Prijedor.

Iz Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” navode da svake godine prigodno obilježe Nedjelju djeteta. Ove godine su se odlučili za niz aktivnosti koje uključuju Centar za socijalni rad kao i obilazak pogona za cijeđenje sokova u Tomašici.
“Škola je tu radi djece i sve što radimo je u njihovom interesu. Mi svake godine obilježavamo Nedjelju djeteta putem raznih aktivnosti. Odjeljenske starješine to realizuju putem radionica, prezentacija, izrade panoa uz prigodna predavanja. Za sutra smo organizovali posjetu učenika prvog razreda postrojenju za cijeđenje soka u Tomašici. Trudimo se na sve načine da Nedjelju djeteta obilježimo baš onako kako to dolikuje”, navela je Milanka Tevanović, direktor OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Busnova.
Sutra će u ovoj školi biti održana i radionica za roditelje.

Izvor: kozarski.com