U utakmici osmine finala Kupa Republike Srpske „dr Milan Jelić“ u Prijedoru protiv Rudara zaigrao je mladi Luka Misimović, sin nekadašnjeg reprezentativca i direktora „A“ selekcije BiH Zvjezdana.

On je u 82. minutu zamijenio strijelca jedinog pogotka Davida Čavića. Zanimljivo je da je isti igrač u šesnaestini finala nastupio protiv Borca, u gradskom duelu u dresu BSK-a, odigrao je 45 minuta, kada je na poluvremenu umjesto njega ušao Stefan Stojičić.

Tako je Misimović junior u dvije utakmice u istom takmičenju igrao za dva različita kluba BSK i Borac. Ugovorom je vezan za Borac, dok igra na dvojnu registraciju za banjalučke „romantičare“.

Od ove sezone uvedene su dvojne licence, pa je urađeno sve u skladu sa propozicijama takmičenja, a Generalni sekretar FSRS, Dejan Lukendić pojasnio je za Srpskainfo da je Savez pratio trendove iz regiona, ta da ovo ide u korist prvenstveno mladim igračima i da im veći broj utakmica može biti od velike pomoći za dalji razvoj.

– Igrač je na dvojnoj registraciji i ona je ove godine vraćena, kao što je nekada bila. Klub ima pravo da sa samo jednim drugim klubom sklopi saradnju o dvojnoj licenci igrača. Što se tiče konkretno ovog slučaja Borac je sklopio ugovor sa ekipom BSK, a saradnja je ograničena na maksimalno 10 igrača. Ovo je prvenstveno uvedeno zbog mladih igrača koji će dobiti više utakmica i priliku da se razvijaju. To je uvedeno u čitavom regionu, počev od Srbije, Hrvatske itd. i mi smo slijedili taj model – rekao je Lukendić.

Borac je u šesnaestini finala pobijedio BSK 4:1, a u osmini finala Rudar Prijedor 1:0.

Autor: Dragiša Popović/Srpskainfo

FOTO: STEFAN KOKOT/RINGIER