Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor uputio je čestitku učiteljici Jovani Končar povodom nagrade za najboljeg učitelja koju joj je dodijelillo Društva učitelja Republike Srpske.

“Grad Prijedor je mnogo ponosan na priznanje koje ste dobili jer je ono rezultat predanog rada, posvećenosti i ljubavi prema najplemenitijem pozivu. Vaš izvanredan doprinos obrazovanju čini našu zajednicu boljim mjestom, i Vi ste primjer svim učiteljima”, poručio je , između ostalog , gradonačelnik Javor.
Učiteljica Jovana Končar radi u Osnovnoj školi ” Dositej Obradović”, područno odjeljenje u Čarakovu na poslovima profesora razredne nastave prvog, trećeg i četvrtog razreda , a inače je doktorand na drugoj godini Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
” Ponosna sam što sam dobila ovogodišnju nagradu Društva učitelja za regiju Prijedor i što mogu da predstavljam svoj grad na najbolji mogući način, ali ne samo ovom prilikom, nego i na različitim međunarodnim konferencijama, naučno-stručnim skupovima, seminarima, radionicama na kojima aktivno učestvujem u svojstvu izlagača. Takođe, jedna velika obaveza za buduće stručno usavršavanje i rad za učenicima, za primjenu inovativnih metoda nastavnog rada i primjenu nastavne tehnologije u nastavnom procesu”, istakla je Končareva.
Ova prijedorska učiteljica našla se među najboljim učiteljima iz svih regija Republike Srpske koji su nagradu najboljih osvojili povodom Dana učitelja.

Izvor: prijedorgrad.org