Milan Vujičić Vujka (38), koji je u subotu ubijen u sačekuši ispred noćnog kluba “Kasper” u Gradišci, sahranjen je juče na Gradskom groblju u Brestovčini, kod Gradiške.

Osim porodice, koja je bila skrhana od tuge i bola, Vujičića je na posljednji počinak ispratila mnogobrojna rodbina, prijatelji i više stotina sugrađana. U tužnoj povorci našli su se brojni biznismeni, lokalni privrednici, ugostitelji, kao i mnogobrojna lica sa kriminalnim dosijeima, a među njima momci iz Banjaluke, Prijedora, Foče, Sarajeva i zemalja okruženja. Tokom opijela niko nije mogao da sakrije tugu s lica, a najteže je bilo Milanovoj porodici koja je ostala bez voljenog oca, sina, brata… Jedini koji je smogao snage da nešto izgovori je Milanov otac Sekula, koji je kroz suze i bolnu grimasu na licu govorio: “Sine, eto mene za tobom samo dok obavim neki posao”.

Iza ubijenog su ostali supruga i dva sina.

Istraga o ubistvu Vujičića ni poslije tri dana nije dala nikakve rezultate. Ubica je na slobodi, a iako istražioci nemaju ni naznaka ko bi mogao da stoji iza ovog zločina, u policiji navode da na slučaju intenzivno rade. Proteklih dana saslušan je i ispitan veliki broj lica, uglavnom iz kriminalnih krugova, ali niko od njih nije zadržan na kriminalističkoj obradi i svi su poslije provjere alibija pušteni na slobodu. Provjeravaju se i poslovi kojima se Vujičić bavio, ne bi li to istražioce odvelo na pravi trag. U policiji vjeruju da se ubistvo može pripisati profesionalcu ili osobi sa bogatim vojnim iskustvom, ali pozadina i motiv zločina se ne naziru.

Podsjetimo, Milan Vujičić ubijen je u sačekuši 10. oktobra oko četiri časa ispred noćnog kluba “Kasper”, u naselju Senjak u Gradišci. Ubica ga je u zasjedi čekao pored kontejnera u Ulici Ive Andrića. Vujičić je izašao iz kafane, koja se nalazi u Ulici 16 srpskih junaka, i na izlazu se pozdravio sa poznanikom i krenuo prema svom automobilu “smart”. U tom trenutku ubica je prema njemu ispalio više hitaca iz automatske puške, kalibra 7,62×39 milimetara. Obdukcijom je utvrđeno da je Vujičić pogođen sa dva metka. Prvi ga je pogodio u grudi i oborio na asfalt, a drugi ga je pogodio u glavu. U tom trenutku u kafani je bilo sedam gostiju, ali niko nije vidio ubicu, jer su svi prisutni legli na pod kada je odjeknuo prvi pucanj. Ubica je potom pobjegao, a gosti kafića pokušali su da pomognu Vujičiću, ali je on već bio mrtav.

Press