Anonimus iz Hrvatske je obajvila odgovor institucijama u BiH, u kojem navode da su upalu u bazu podataka Ministarstva bezbjednosti BiH.

Odgovor objavljujemo u cjelosti.

“Institucije u BiH godinama sistemski i organizovano skrivaju i prikrivaju sve podatke o osobama, grupama, skupinama i organizacijama povezanih s radikalnim organizacijama i terorizmom.

Kolektiv Anonymous nije niti objavljivao, niti ušao u podatke IDDEEA-e, nego se radi o internoj i tajnoj data bazi podataka Ministarstva bezbjednosti BiH o osobama povezanim s radikalnim organizacijama i terorizmom.

Podatke smo objavili isključivo zbog toga što skrivanjem takvih podataka, skrivanjem ove data baze Ministarstvo bezbjednosti BiH, kao i cijeli sigurnosni sistem BiH organizovano prikriva podatke o osobama i grupama koje ugrožavaju kako BiH, tako i susjedne zemlje, ali i Evropu.

Nakon zadnjih događaja, uključili smo se kao haktivistički kolektiv u ovu akciju i nastavljamo s ‪#‎OpISIS i ‪#‎OpBH te uskoro slijede objave novih podataka.

Dakle, saopštenje IDDEEA-e je promašeno i samo jednim dijelom potvrđuje ono što mi govorimo. Zahvaljujemo svim građanima BiH koji nam se javljaju porukama podrške, a pozdravljamo i kritičare ove naše akcije, koja je samo dio globalne #OpISIS operacije kolektiva Anonimus”, stoji u saopštenju grupe Anonimus Hrvatska.

Agencije