Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara ponovo je danas pozvalo pakistanskog ambasadora Muhameda Halida Raoa da ne dezinformiše javnost i da se, umjesto plasiranja lažnih vijesti, posveti međunarodnim obavezama i bezbjednosnim strukturama BiH omogući identifikaciju više hiljada ilegalnih ekonomskih migranata iz njegove zemlje koji potpuno nelegalno borave u BiH.

Nakon što je pakistanski ambasador reagovao na saopštenje Ministarstva bezbjednosti, tvrdeći da je “krivo prevelo” saopštenje Ambasade Pakistana od 24. aprila i da “ambasador nikada nije tvrdio da je pozvao ministra /Fahrudina/ Radončića u svoj kabinet na razgovor”, iz Ministarstva bezbjednosti je rečeno da ovo ministarstvo nije prevodilo saopštenje Ambasade niti je za to imalo potrebe.

Iz Ministarstva su istakli da je Ambasada 24. aprila objavila saopštenje u kojem je reagovala na izjave Radončića u vezi sa migrantskom krizom u BiH, te da se u njemu doslovno navodi da je pakistanski ambasador “30. januara pozvao Radončića u svoj kabinet gdje su razgovarali o pitanju ilegalnih migranata”.

– Iz ovoga je potpuno jasno da je autor te rečenice u njihovom saopštenju Ambasada Pakistana i da nije u pitanju nikakav krivi prevod Ministarstva bezbjednosti – ističe se u saopštenju.

Ministarstvo bezbjednosti saopštilo je da je priložilo slike /screen shot/ saopštenja Amabasade Pakistana od 24. aprila, objavljene u više medija, “nakon čega je apsolutno jasno kolika je upornost ambasadora Raoa u pokušaju da dezavuiše javnost i rukovodstvo BiH”.

Izvor: SRNA/RTRS