Na vodeću poziciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH došao je čovjek povezan s ratnim dolaskom mudžahedina na ove prostore, upozorava SNSD.

Osman Mehmedagić zvani Osmica, nije najpogodnija ličnost da obavlja tako odgovornu funkciju, rekao je član Predsjedništva SNSD-a Igor Žunić. Prema njegovom mišljenju, da bi borbu protiv terorizma sproveli kvalitetno, svi moraju biti na istom zadatku.

Mogućnost da pojedini ljudi, koji su obilježeni ratnom prošlošću, a naročito oni povezani sa AID-om, muslimanskom obavještajnom službom, koja je i dovodila mudžahedine na ove prostore, danas budu u službi zaštite od tih istih ljudi, za SNSD je neprihvatljiva, rekao je član Predsjedništva stranke.

– To je čovjek koji je bio zadužen za unutrašnju bezbjednost, a tokom rata bio je pratilac Alije Izetbegovića. Imao je određene kontakte sa stranim državljanima koji su dolazili u našu zemlju i takvo lice nije najpogodnije da bude na tako odgovornoj funkciji – smatra Žunić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, preduzeli su sve aktivnosti da zaštite građane Srpske, ali i BiH. Međutim, za taj posao, kako je rekao Žunić, potrebno ja da svi daju podršku borbi protiv terorizma.

– Vjerujem da ćemo svi zajedno smoći snage da se izborimo s tom pošasti. Očekujem da će i s nivoa BiH to shvatiti ozbiljno i da ćemo zajedno ući u borbu protiv terorizma.

Žunić je uputio saučešće porodicama poginulih vojnika u terortističkom aktu, rekavši da niko nema pravo i ne smije povezivati bilo koji narod s terorizmom, posebno u BiH, gdje je to osjetljivo pitanje.

RTRS