Na glavnoj raskrsnici u čačanskom naselju Ljubić kej na jednom od semafora umesto uobičajenih crvene, žute i zelene boje prošlog vikenda zasvetleli su srce, sunce i – list marihuane!

List kanabisa bio je glavni motiv na zelenoj boji semafora, sunce na žutoj, a srce je simbolizovalo crvenu.

Samo što su se vozači i prolaznici na Ljubić keju privikli na neobičan prizor, isti simboli osvanuli su i na centralnoj gradskoj raskrsnici kod crkve.

– Iako spadam u red sredovečnih, meni je sve to simpatično. Najpre sam mislila da se radi o nesvakidašnjem novogodišnjem ukrašavanju grada, a onda sam shvatila da je reč o nečijoj šali ili igri – rekla nam je Čačanka Anđelka Stojković.

U Javnom preduzeću “Gradac” koje se stara o saobraćajnoj signalizaciji na čačanskim ulicama, kažu da se najverovatnije radi o dečjoj šali i da su sporne simbole uklonili.

– Isprva smo mislili da je neko na stakla semafora nalepio nalepnice, ali su naši radnici nakon izlaska na teren ustanovili da je autor performansa crnom bojom prefarbao sočiva semafora, u čijem se središtu vide simboli srca, sunca i lista.

Ekipa je uklonila sočiva, pošto farba ne može da se skine sa plastike. U svakom slučaju, ne radi se o velikoj materijalnoj šteti, pošto je cena jednog sočiva oko 100 dinara – kažu u “Gradcu”.

Kako nezvanično saznajemo, policija neće pokretati istragu u vezi sa ovim slučajem.

Izvor: Blic.rs